Hársfa Jóga és Életmód Stúdió

Szombathely, Hársfa u. 24.

Bejelentkezés:

anna@harsfajoga.hu

Facebook:

harsfajoga

Dr. Orosz Anna

„Legyen a jóga mindenkié”

Jógázni mindenki tud. Fiatal, idős, egészséges, beteg. Jógázni csak az nem tud, aki nem is akar!

10 éve dolgozom felnőtt háziorvosként. Munkám során nap mint nap tapasztalom, hogy már a középiskolás korosztály is küzd mozgásszervi problémákkal az iskolai 6-8 órás ülésből és a tartáshibákból adódóan. Későbbiekben ehhez jönnek az ülő-, illetve állómunkából adódó gerinc- és csípőpanaszok, majd idősebb korban az ízületi kopásokból eredő fájdalmak. Napi rendelői munkám jelentős részét e panaszok kezelése teszi ki. Én receptre írnám fel a jógát mindenkinek!

A gerincjóga oktatását azért választottam, mert a hangsúlyt a testtartásokra, a légzőgyakorlatokra és a relaxációra helyezi, ami az európai átlagember számára a jóga könnyebben felfogható része.A gerincjóga oktatása során szembesültem azzal, hogy az 50 év feletti korosztálynak egész más módszerrel érdemes órát tartani, hogy az ízületi mobilitás javítása mellett élvezetes is legyen. A szenior oktatóképzésen számtalan technikát, ötletet, segédeszközhasználatot tanultam, amit a gerincjóga óráimon is használok.

Óratartás közben figyeltem fel rá, hogy a mai rohanó világban egyre többen vágynak arra, hogy az átmozgatás mellett, elengedhessék a napi gondjaikat, feszültségeiket. Ezért kezdtem bele a Yin-jóga oktatóképzésbe. A Yin jóga pont erről szól: az órán „magaddal lehetsz magadban”.

Szeretettel várom az óráimra a 14 év feletti korosztályt felső korhatár nélkül!

Az óraválasztáshoz kérlek olvasd el az órák rövid ismertetőjét!Hamarosan találkozunk!

Addig is: „Gyakorolj, a többi jön magától!” (Sri K. Pattabhi Jois)

dr. Orosz AnnaJógaoktató,a Hársfa Jógastúdió tulajdonosa