Bach virágterápia

A Bach virágterápia Edward Bach angol orvos által kifejlesztett a homeopátiához hasonló rendszer. 38 virágeszenciát használ, amelyek mindegyike egy adott lelki állapothoz kapcsolódik.

A testi, lelki, mentális tünetek helyett csak az aktuális lelkiállapotot veszi figyelembe. Hatékonyan támogatja más terápiák gyógyhatását, jól kombinálható a hagyományos orvosi és egyéb természetgyógyászati módszerekkel. Mindegyik eszencia vadon élő fák, bokrok és egyéb növények virágaiból készül és a készítés során sem használnak semmilyen állati, vagy szintetikus anyagot.

Az eszenciák előállítási metódusából adódóan mellékhatások, allergiás tünetek nem alakulhatnak ki, mert nem tartalmaznak virágport, vagy egyéb allergén anyagokat. Igazi szelíd gyógymód, gyermekeknek, kismamáknak, időseknek, krónikus betegeknek egyaránt adható.

A módszer az élet számos területén alkalmazható:

  • a lelki egészség fenntartására és helyreállítására
  • lelki stresszhelyzetek és életkrízisek kezelésére
  • akut és krónikus testi és lelki betegségek (kiegészítő) kezelésére
  • alkati sajátságok felismerésére és korrigálására

Edward Bach a maga nézeteivel és tudományos munkásságával
kompromisszumot nem ismerve vállalta a mai kor embere számára is nagy jelentőséggel bíró üzenetét: az ember saját maga felelős minden problémájáért!

Személyes tapasztalatom háziorvosként: ha betegségek lelki hátterével illetve következményeivel nem foglalkozunk, akkor csak a tüneteket kezelgetjük. A betegséget tekintsük szervezetünk jelzésének, hogy letértünk a helyes útról.

Találjuk meg az okot, mert az vezet a gyógyuláshoz!
A Bach virágterápián kb. 60 perc beszélgetés után elkészítem a saját személyre szabott keverékedet, ami kb. 3 hétre elegendő. Egy friss problémánál akár egy alkalom is megoldást hozhat. Hónapok, vagy évek óta fennálló panaszok esetén viszont rendszeres kontroll, komoly közös munka szükséges.

A megadott elérhetőségeken keress bátran, egyeztessünk időpontot!
Dr. Orosz Anna