Hangtál meditáció

A keleti kultúrákban már korán felfedezték a hang jelentőségét a tradicionális gyógymódokban. Kb. 5000 évvel ezelőtt keletkezett Indiában a védikus gyógyító művészet, ami lényegében a hangok hatásán alapul. A hangokat már ősidők óta használják arra, hogy pozitívan támogassák az ember harmóniáját. Nepálban úgy képzelik, hogy az az ember, aki harmonikusan cseng, egészséges is. Ha hamis hangok belé férkőznek, akkor kibillen az egyensúlyból és megbetegszik.

A hangtálak megszólaltatása

Fizikailag minden anyagnak mással összetéveszthetetlen a rezgése és a hangja.  A hangtálakat ütők segítségével megszólaltatom, ekkor a tálak rezegnek és hangok keletkeznek, amelyek, rezgések formájában távoznak. Igazából olyan, mint egy hangszer. Hogy hogyan hatnak a hangok és milyen minőségű a hangmasszázs, természetesen nagyban függ a tálak hangzás- és rezgésminőségétől. Fontos, hogy a tálak csengése felhangokban gazdag, harmonikus valamint egyenletes és hosszan tartó legyen.

Miben rejlik gyógyító erejük és hatásuk?

Egy harmóniából kibillent ember, amikor harmonikus hangokat hall, azokat szívesen befogadja, ily módon ismét visszakerül saját középpontjába, és ezáltal meggyógyul. Az emberi szervezet 70-80%-a vízből áll. A hangok szétterjednek a vízben.

Jól elképzelhető, hogy a hangtál hangjai továbbterjednek a szöveteken, a testfolyadékon, az összes szerven, csontokon, testüregen keresztül és a rezgések a test minden egyes sejtjét megérintik. A testben lévő víz átveszi a hangok rezgését és ezek a rezgések gyógyító hatásukkal kioldják a szervezetben lévő blokkokat, feszültségeket, teljes ellazulást biztosítva ezzel a testnek.

Megadja minden résztvevőnek a lehetőséget a pihenésre és lazításra. Szükség esetén a gyógyulásra is. Azonban a pozitív gondolatok, a szándék és a hit mindkét fél részéről fontos, hisz az hozhat csak teljes megelégedettséget mindenki számára.

A Peter Hess hangtálak terápiás céllal készültek, én ezekkel dolgozom. A mindenkori hangspektrumok tekintetében bizonyos testfelületekre vannak hangolva és ezekre célzottan hatnak. Ezeket a terápiás tálakat ősi hagyomány szerint Indiában és Nepálban készítik. Értékes bronzötvözetből készülnek, melyekhez további fémeket, mint például ólmot, vagy higanyt adnak homeopátiás mennyiségben. Ez az összetétel befolyásolja a hangtál minőségét.

A hangtál meditációk időpontja: Keddenként 18:00 – 19:30

Jelentkezni lehet email-en vagy messengeren: matyas.adele@gmail.com