Lajtai Krisztina

„Az ászana stabilitást, egészséget és könnyedséget kölcsönöz tagjainknak. A szilárd és kellemes testtartás lelki egyensúlyt eredményez, és megszünteti a tudat ingatagságát.”
B.K.S.Iyengar

A mozgás szeretete nagyon erős volt bennem mindig is, hiszen a rendszeres mozgás számos, szinte azonnal érezhető pozitív változást idéz elő a szervezetben. Célom, hogy minél többen megismerhessék a jóga jótékony hatását a testre, elmére és a lélekre egyaránt.

Pár szóban szeretném bemutatni az óráimat:

Ashtanga jóga
„Tévedés azt gondolni, hogy az erő és a hajlékonyság a jógaászanák végső célja, ugyanakkor igaz, hogy a jóga erős és hajlékony testet teremt.”
-Kino MacGregor
Az Ashtanga jóga egy dinamikus Hatha-jóga stílus. Az ászanák sorrendje meghatározott. Kötött mozdulatsor vezet át egyik ászanából a másikba így szinte állandó mozgásban van a test. Az Ashtanga remek kihívás, mely rengeteg sikerélményt ad. Ha kitartó vagy rá fogsz jönni, hogy sokkal többre vagy képes, mint azt valaha is gondoltad volna!
Kezdő és gyakorló szinten várom az Ashtangázni vágyókat, nem szükséges jógás múlt!

Flow jóga
„Az egyetlen állandó dolog a változás.”-Hérakleitosz gondolataFinom mozgással összehangolt légzéssel dolgozunk, mely egy folyamatos, energikus áramlásban teljesedik ki. Erre utal a “flow” kifejezés, mely áramlást jelent. Ez a gyakorlási forma arra tanít minket, hogy az életünkben lévő eseményeket , tapasztalásokat, kapcsolatokat összefüggéseikben, egy folyamat részeként lássuk. Az áramló ászanák sorába kitartott poziciókat iktatunk akár az életben.

Szeretettel várlak benneteket!

Lajtai Krisztina
gyógytornász, jógaoktató